sapope

Over ons

Stichting SAPOPE is in 2006 door in Nederland wonende Burundezen opgericht om op te komen voor de meest kwetsbare bevolkingsgroepen in hun moederland. Wij streven naar een wereld waarin mensen in harmonie naast elkaar leven. Een wereld waarin armoede overwonnen is en geweld en onverdraagzaamheid plaats heeft gemaakt voor vrede en tolerantie.

Onze organisatie zet zich in voor een nieuwe wereld zonder armoede en onrecht, waarin ieder mens onbelemmerd kan voorzien in zijn basisbehoeften.Wij dragen bij aan de realisatie van de ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties door gendergelijkheid te stimuleren. Daarbij richten wij ons vooral op de ondersteuning van kwestbare kinderen en vrouwen.

Stichting Sapope helpt er mee om de leefomstandigheden van kwetsbare bevolkingsgroepen te verbeteren door te voorzien in noodzakelijke levensbehoeften en het bieden van duurzame oplossingen.

Samen met haar netwerkpartners wil Stichting Sapope een ondersteunende rol spelen in het doelbewust bijdragen aan een betere wereld, met name in Afrika door:

1.   Ondersteuning bieden aan mensen met een genetische, ongeneeslijke ziekten en mensen met een psychische of fysieke handicap.

2.   Ondersteuning in de levensonderhoud: het stimuleren van (duurzaam) ondernemerschap om structurele armoede te bestrijden.

3.   Het terugdringen van dodelijke ziekten zoals hiv/aids en malaria, doormiddel van voorlichtingen

4.   Tot stand brengen van mondiale en lokale samenwerkingsverbanden voor een doeltreffende ontwikkelingshulp.  


Cookies helpen SAPOPE haar services te leveren. Door onze website te bezoeken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK